Trening

Hovedtrening sommer/høst                    Barnetrening høst
Mandag kl.18.30, Asker vgs.                     Onsdag kl.18.00 – 19.00, Asker vgs.
Onsdag kl.18.30, Asker vgs.

Hovedtrening vinter                                 Barnetrening vinter
Tirsdag kl. 18:30, Vardåsen Skisenter      Torsdag kl. 18:00 – 19:30, Vardåsen Skisenter
Torsdag kl. 19:00, Vardåsen Skisenter

Mer om de ulike treningene

Barmarkstrening
barmarkestreningBarmarkstreningen skal legge grunnlaget for skisesongen. Vi trener styrke, koordinasjon, balanse og utholdenhet to kvelder i uken.

Mandager er det løpe-/intervalltrening utendørs. Vi veksler mellom pyramideintervall, trappeløp og bakkeintervall. Alle øvelser er tilpasset slik at man for godt utbytte av treningen uansett alder eller form.

Onsdager flytter vi inn i gymsalen på Asker videregående skole etter en oppvarmingstur ute. Her gjennomfører vi varierte øvelser med ulike apparater for å styrke kjernemuskulaturen, øke koordinasjon og få bedre balanse. Det fokuseres på at alle skal ha det moro, og at alle skal oppleve mestring og fremgang, uansett nivå.

For de minste (barneskolealder) tilbyr vi en time med allsidig aktivitet i gymsalen på Asker videregående skole. Her er det viktig at alle har det gøy sammen, og opplever at de får utfordret seg selv fysisk sammen med andre.

 

Skitrening
skitrening
Med én gang det er skiforhold flytter vi treningen utendørs til Vardåsen der vi hører hjemme. Vi gjennomfører 2 treningsøkter i uken. For de aller ivrigste prøver vi å få til en skøytetrening på langrennski i tillegg. Vi har øvelser som passer for alle, og deler opp treningen slik at alle ferdighetsnivå får utfordringer. Vi starter med basisøvelser for generell skiferdighet, balanse, posisjon og stabilitet. Etter hvert deler vi inn i ferdighetsgrupper. De som ønsker å delta på telemarkrenn i løpet av sesongen får trent på kjøring i porter, hopp og skøyting.

De aller minste har trening én gang i uken, og her er det fokus på det å ha det gøy på ski sammen med andre, og lære seg grunnleggende skiferdigheter.