Historie

Om Klubben

Hagahogget Låmlag ble stiftet i Asker 14. mars 1991. Initiativtaker og klubbens første formann var Bjørn-Erik Gunnerød. Interessen for telemarkkjøring og diskusjonene om dannelsen av en klubb roterte rundt i ski-, orienterings- og alpinmiljøet i Asker. På grunn av manglende snø på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet gjorde at stiftelsen ble 14. mars 1991.

Målsettingen for klubben første året var å komme i gang fortest mulig mens det enda var snø. Medlemmene var den gang som i dag, personer som synes at det er gøy å stå telemark. Og den gang som i dag er det alt fra folk som kun liker seg i bakken og de som tar skiene på sekken og klatrer til topps i Jotunheimen. Felles for alle er ønsket om å ha det moro på ski og gi de som ønsker det en klubb å representere i konkurranser.

Navnet «Hagahogget Låmlag» ble vedtatt på stiftelsesmøtet, og ble valgt med tanke på ønsket om å «nå høyt opp». For de som ikke vet det så er Hagahogget Askers høyeste punkt, og Låm kommer av det gamle norske ordet låm som betyr spor/løype.

Klubbens første renn ble avholdt allerede 21. mars 1991, en uke etter stiftelsesmøtet.

Klubbens første styre var:

Formann:                 Bjørn-Erik Gunnerød
Kasserer/sekretær: Kjetil Fiskeseth
Styremedlem:          Terje Rønneberg
Styremedlem:          Gunnar Brattli
Varamedlem:           Jon Granerud
Varamedlem:           Geir Arne Kleveland